Loading...
Atlantic Insurance Co. Public Ltd
Φροντίδα Ατυχήματος 77772424
topic
Αρχική Σελίδα  /  Σχέδια Ασφάλισης Επιχειρήσεων  /  Ασφάλιση Κινδύνων στον Κυβερνοχώρο

Ασφάλιση Κινδύνων στον Κυβερνοχώρο

Η Ασφάλιση Κινδύνων στον Κυβερνοχώρο (γνωστή και ως Ασφάλιση Ευθύνης Κυβερνοχώρου ή Ασφάλιση Κυβερνοχώρου) έχει σχεδιαστεί για να προστατεύει τις επιχειρήσεις από οικονομικές ζημιές που μπορεί να προκύψουν από μια σειρά απειλών και εκθέσεων στον κυβερνοχώρο, συμπεριλαμβανομένων των εγκλημάτων στον κυβερνοχώρο, της παραβίασης ασφάλειας δεδομένων και της διακοπής συστημάτων.

Με την επικράτηση των ηλεκτρονικών συναλλαγών τα τελευταία χρόνια, ο κίνδυνος στον κυβερνοχώρο είναι σήμερα μεγαλύτερος από ποτέ, καθώς οι ‘χάκερς’ γίνονται πιο εξελιγμένοι στις μεθόδους τους και πιο επίμονοι. Αυτό το γεγονός καθιστά την Ασφάλιση Κινδύνων στον Κυβερνοχώρο μια απαραίτητη προστασία για σχεδόν κάθε επιχείρηση σε όλο τον κόσμο. 

Σε ποιους απευθύνεται:

 • Σχεδόν κάθε επιχείρηση στον κόσμο είναι εκτεθειμένη στον κυβερνοχώρο, είτε δραστηριοποιείται στο διαδίκτυο είτε στέλνει/λαμβάνει τραπεζικές πληρωμές είτε επεξεργάζεται ευαίσθητα δεδομένα
 • Ακόμη και οι μικρές επιχειρήσεις είναι εκτεθειμένες στον κυβερνοχώρο - στην πραγματικότητα, πάνω από το 60% των επιθέσεων στον κυβερνοχώρο στοχεύουν μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις
 • Οποιοδήποτε μεγάλο οργανισμό όπως ένα κολέγιο ή πανεπιστήμιο

Ζητήστε Προσφορά

Τι καλύπτουμε

Η Ασφάλιση Κινδύνων στον Κυβερνοχώρο πρωτίστως προστατεύει τις επιχειρήσεις από διακοπή λειτουργίας και οικονομικές απώλειες που προκαλούνται από περιστατικά και εγκλήματα στον κυβερνοχώρο και παραβιάσεις προσωπικών δεδομένων.

Μία ασφάλιση Κινδύνων στον Κυβερνοχώρο μπορεί επίσης να παρέχει πρόσβαση σε τεχνικούς πόρους, συμπεριλαμβανομένων εμπειρογνωμόνων ασφάλειας πληροφορικής, δικανικών εμπειρογνωμόνων, δικηγόρων και ειδικών διαχείρισης κρίσεων που θα σας βοηθήσουν να διαχειριστείτε την κατάσταση και να επανέλθετε στο διαδίκτυο όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Τα περισσότερα ασφαλιστήρια που προσφέρουν κάλυψη στον Κυβερνοχώρο αποτελούνται από μια ποικιλία καλύψεων για ίδιες ζημιές και ζημιές έναντι τρίτων.

Οι κύριες καλύψεις του ασφαλιστηρίου είναι:

Απόκριση σε Περιστατικό: Αυτή η ενότητα καλύπτει συνήθως όλα τα έξοδα που σχετίζονται με την απόκριση σε περιστατικό στον κυβερνοχώρο, π.χ. εξειδικευμένη υποστήριξη, απόκτηση νομικών συμβουλών σε σχέση με αιτήματα λύτρων, κλπ. 

Διακοπή Λειτουργίας: Καλύπτει όλα τα κόστη επισκευής, αποκατάστασης ή επαναδημιουργίας δεδομένων και εφαρμογών σε περίπτωση που τα συστήματα του υπολογιστή σας καταστραφούν ως αποτέλεσμα ενός περιστατικού στον κυβερνοχώρο. Θα αντισταθμίσει επίσης την απώλεια κερδών ως αποτέλεσμα διακοπής των εργασιών σας που προκαλείται από κυβερνοεπίθεση.

Κάλυψη για Εκβιασμούς στον Κυβερνοχώρο: Όταν δεδομένα ή εφαρμογές υποπέσουν στον έλεγχο των ‘χάκερς’, αυτοί συχνά απαιτούν σημαντικά λύτρα για να αποκαταστήσουν την πρόσβαση. Η ασφαλιστική κάλυψη για εκβιασμούς στον κυβερνοχώρο θα πληρώσει τα λύτρα και τα έξοδα συμβούλων ή άλλων επαγγελματιών που θα προσληφθούν για την αντιμετώπιση του προβλήματος.

Κάλυψη Ευθύνης: Είναι κατανοητό ότι τα θύματα κυβερνοεπιθέσεων έχουν κίνητρο να μηνύσουν την εταιρεία που τα εξέθεσε σε επίθεση. Η ασφαλιστική κάλυψη ευθύνης βοηθά τις εταιρείες να αμυνθούν έναντι αγωγών ή να πληρώσουν σχετικές αποφάσεις δικαστηρίων.

 

Σημαντική σημείωση: Τα πιο πάνω αποτελούν μια περίληψη των χαρακτηριστικών του ασφαλιστικού προϊόντος. Πλήρεις λεπτομέρειες σχετικά με τις καλύψεις, τους όρους και τις εξαιρέσεις περιέχονται στο σχετικό ασφαλιστήριο της Atlantic.

Ανταγωνιστικά ωφελήματα

 • Άμεση και δίκαιη διευθέτηση απαιτήσεων
 • Ανταγωνιστικές τιμές
 • Τα όρια κάλυψης μπορούν να προσαρμοστούν στις ανάγκες της επιχείρησής σας
 • Εξαιρετικά εξατομικευμένη εξυπηρέτηση από το έμπειρο προσωπικό μας σε όλες τις πόλεις

Συχνές Ερωτήσεις (FAQ)

 • Ε1. Τι συνιστά επίθεση στον κυβερνοχώρο (κυβερνοεπίθεση);A1. Η επίθεση στον κυβερνοχώρο είναι ένας τύπος ηλεκτρονικού εγκλήματος. Είναι μια σκόπιμη προσπάθεια να γίνει οποιοδήποτε από τα ακόλουθα:

  - Να αποκτηθεί μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση σε ένα δίκτυο υπολογιστών ή διαδικτυακούς λογαριασμούς
  - Να υποκλαπούν πληροφορίες (κωδικοί πρόσβασης, δεδομένα ταυτότητας) από ένα άτομο ή μια εταιρεία
  - Να αλλοιωθεί ή καταστραφεί το λειτουργικό σύστημα (με την εγκατάσταση ransomware, spyware ή ιών υπολογιστών)
 • Ε2. Τι είναι η ασφάλεια στον κυβερνοχώρο;A2. Η ασφάλεια στον κυβερνοχώρο είναι μια συλλογή τεχνολογιών και διαδικασιών διεπαφής δικτύων που δημιουργήθηκαν για την προστασία του δικτύου, των προγραμμάτων, των υπολογιστών και των δεδομένων της εταιρείας σας από κυβερνοεπιθέσεις.

 • Ε3. Υπάρχουν διαφορετικοί τύποι κυβερνοεπιθέσεων;A3. Ναι, υπάρχουν διάφοροι τύποι επιθέσεων στον κυβερνοχώρο. Τέτοιες επιθέσεις περιλαμβάνουν: το Δούρειο Ίππο, το Phishing, το Unpatched Software και το γνωστό Κακόβουλο Λογισμικό. Το κακόβουλο λογισμικό είναι ένα πρόγραμμα υπολογιστή που χρησιμοποιείται για την απενεργοποίηση και την καταστροφή υπολογιστών και συστημάτων δικτύωσης.

 • Ε4. Θα με προστατεύσει η Ασφάλιση Κυβερνοχώρου εάν κάποιος υπάλληλός μου προκάλεσε την επίθεση;A4. Ναι. Η Ασφάλιση Κινδύνων στον Κυβερνοχώρο σας προστατεύει σε περίπτωση επίθεσης κακόβουλου λογισμικού και phishing (και άλλων παραβιάσεων του δικτύου), ακόμα κι αν έχει προκληθεί από υπάλληλο.

Εγγραφείτε στην λίστα αλληλογραφίας μας